Nypremiär och turné för Robert Wells "Vid Flygeln"

onsdag

Werecki PR

Den välkända svenska pianisten Robert Wells ger sig ut på vårturné med sin hyllade och kritikerrosade "Vid Flygeln" turné. Premiären för turnén kommer att äga rum den 25:e mars i Oskarshamn och turnén kommer sedan att besöka ytterligare nio orter runt om i Sverige, innan den avslutas med en konsert på Oscarsteatern i Stockholm den 23:e april. Dessutom kommer turnén att göra ett stopp på Åland under våren 2023.

Robert Wells är en av Sveriges mest välkända pianister och har genom åren uppträtt både nationellt och internationellt. Han har vunnit flera priser för sin musik och anses vara en mästare på sitt instrument. På "Vid Flygeln" turné bjuder Wells in publiken till en tidlös resa tillsammans med musikens mästare, där han spelar verk av bland annat Beethoven, Liszt, Chopin, Grieg och Benny Andersson. Wells kommer även att bjuda på sina egna kompositioner som spelades in i höstas med Prags symfoniorkester, CNSO.

Under turnén kommer Robert Wells att uppträda tillsammans med sin evige trotjänare, den mäktiga flygeln. Han kommer att varva klassisk musik med boogie, improvisationer, anekdoter och humor om turnélivet med över trettio års konserter med Rhapsody In Rock och samarbeten med över 100 artister.

Publiken skall känna sig som de är hemma hos mig i vardagsrummet vid flygeln. Allt inspirerat av de klassiska kompositörerna, Charlie Norman och Victor Borge. Musiken kommer blandas med många turnéberättelser och anekdoter med artister jag mött, hälsar Robert Wells

"Vid Flygeln" turné hade premiär 2018 och blev omedelbart en succé, vilket ledde till flera utsålda föreställningar runt om i landet. Robert Wells har fått fantastiska recensioner för sin förmåga att både underhålla och beröra publiken. Denna nypremiär av "Vid Flygeln" turné lovar att bli lika minnesvärd som den första, med en unik och varierad konsertupplevelse för alla musikälskare.

Turnéplan: "Vid Flygeln" våren 2023:

25 mars Oskarshamn Forum

26 mars Karlskrona Konserthusteatern

1 april Mellerud Kulturbruket På Dal

2 april Vara Konserthus

15 april Mariehamn Alandica

16 april Uppsala, Konsert & Kongress

20 april Bollnäs, Kulturhuset

21 april Grängesberg Cassels

22 april Sala Missionskyrkan

23 april Stockholm Oscarsteatern

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten