Nypremiär för Puccinis triangeldrama

måndag

Nypremiär för Puccinis triangeldrama

Hösten 2011 spelades Puccinis opera Tosca på GöteborgsOperan. Nu återkommer den med sopranen Annalena Persson i titelrollen och flera andra sångare från husets starka solistensemble i de större rollerna. Nypremiären sker nu på torsdag den 17 april kl.18.00 på Stora Scenen på GöteborgsOperan. Totalt ges 10 föreställningar till och med 17 maj.

Puccinis Tosca är ett actionfyllt triangeldrama fyllt av kärlek, svartsjuka, politik, mord, girighet, passion och längtan efter frihet. I handlingens centrum står sångerskan Floria Tosca som älskar den idealistiske konstnären Mario Cavaradossi. Han arresteras av den brutale polischefen Scarpia – som åtrår Tosca. Ofrivilligt blir hon det nav som männens destruktiva maktkamp kretsar kring.

Två av huvudrollerna görs av olika sångarlag. Floria Tosca görs av den dramatiska sopranen Annalena Persson samt i tre föreställningar av Carolina Sandgren. Baron Scarpia görs av Anders Lorentzson samt i tre föreställningar av Marco Stella. Som Mario Cavardossi ser och hör vi åter Tomas Lind. För regin står amerikansk-italienskeLorenzo Mariani. Pier Giorgio Morandi dirigerar GöteborgsOperans Orkester. Den stora ensemblen utgörs av GöteborgsOperans Kör, en barnkör och statister.