Ny jazzfestival på Öland i sommar

tisdag
Dina%20%C3%96gon
Dina Ögon. Foto: via Only Live, Jazzen Öland

Den 14 och 15 juni, 2024, kommer Öland att vibrera av jazz, soul och pop, när flera namnkunniga jazzmusiker äntrar scenerna. Christopher Cantillo, trummisen i festivalens huvudakt Dina Ögon, har personligen handplockat och kuraterat ett program som garanterar en minnesvärd helg.

Öland får väl redan anses vara ett evenemangstätt landskap. Med den här festival utvecklas Ölands mångfald än mer. Med en skön lineup som inkluderar Morgan Wärn, Christopher Cantillo, Miljonprojektet, Masaka Trio, DJ Dungen, Sven Wunder, Syd, Rasmus Borg 3, Ståhls Trio och Dina Ögon, kommer festivalen erbjuda en härlig jazz-mix.

Festivalen kommer att äga rum på två olika men lika charmiga scener, VIDA Art och Kackelstugan, som ligger några kilometer från varandra på mellersta Öland. Med möjlighet att bo på Ekerum som också ligger i området skapas en intim och samlad atmosfär för musikälskare att njuta av två dagar liveframträdanden.

Initiativet till Jazzen Öland väcktes när Pelle Aldestam, ägaren av Kackelstugan, och Christopher Cantillo insåg potentialen för en musikfestival på Öland. Med ett starkt intresse för mindre evenemang i mysiga miljöer, satte de två arrangörerna ihop de första pusselbitarna till festivalen.

Christopher Cantillo betonar att man strävar efter att skapa en gemensam mötesplats för musikälskare. Under festivaldagarna suddas gränserna mellan artister och publik ut, och alla inbjuds att njuta av en avslappnad miljö som förhoppningsvis inspirerar till nya vänskaper och samarbeten.

Jazzen Öland utlovar en fin musikupplevelse. För mer information och biljettbokning, besök jazzenoland.se.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten