Norska Stig Brenner till Stockholm

onsdag
konsert

Stig Brenner, även känd som Unge Ferrari, har under de senaste åren etablerat sig som en av Norges största artister. 2019 vann han hederspris under norska P3 Gull och har varit nominerad hela 7 gånger till ”Spellemannsprisen”, vilket är Norges motsvarighet till en Grammis. I november 2022 spelade Stig Brenner för ett utsålt Oslo Spektrum, med 9000 skrikande fans, där han fick högsta betyg av Aftenposten.

Den 10 maj kommer han till Sverige för en spelning på Nalen i Stockholm. Biljetter till konserten släpps på fredag 27 januari klockan 09:00 via LiveNation.se.

I samband med Stig Brenners efterlängtade andra album som släpptes 2021 ”Hvite Duer, Sort Magi” la han Unge Ferrari bakom sig och går numera under namnet Stig Brenner. Albumet som innehåller låtarna ”Fri”, ”Når alt ikke er nok (feat. Molly Sandén)”,”Miserabel” med Marcus & Martinus och Larsiveli samt ”Hull i foten” med Siyabång blev snabbt en succé och har passerat över 22 miljoner streams. Detta blev ett bevis på att Stig Brenner är att räkna med och förblir en av Norges mest oförutsägbara samt innovativa artister.

Som Unge Ferrari släppte han 2015 sin oförglömliga låt ”Hvis du vil” med Tomine Harket som gick hela vägen till topplistorna följt av EPn ”Till Mine Venner” och därefter albumet ”Midt Imellom Magisk og Manisk”. Sistnämnda har hela 75 miljoner streams vilket är ett kvitto på att Stig Brenner skapar låtar som står sig bra med tiden. Stig Brenner är en mästare på att väva ihop såväl silkeslena som hårda sånger om att hitta sig själv på botten och toppen av livet, och skapar dansmusik om kärlek, lust, depression och missbruk.

Under 2022 har Stig varit med i den norska motsvarigheten till ”Så Mycket Bättre”, släppt EPn ”Bluesbrutterne” med Arif, som inkluderar bland annat låtarna ”Gutter snakker aldri sammen” och ”Øyne i nakken” med Isah, som bägge rör ämnet känslor.

Datum:

10 maj - Stockholm, Nalen

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten