Moneybrother tillbaka - för en kväll

onsdag

Moneybrother tillbaka - för en kväll

Den 3 februari kliver Anders Wendin i Moneybrother-kostymen för första gången på snart fyra år, för att tillsammans med fullt band bjuda på en storslagen konsert på vackra Vasateatern i Stockholm. Syftet med spelningen är att samla in pengar till en nystartad skola i Kenya. Biljetterna till konserten finns ute till försäljning.

Så här förklarar Anders Wendin i ett pressmeddelande:

Hej,

Förstår viss förvirring, men nu är det alltså Moneybrother som skriver igen.

Egentligen bara av ett skäl. Det är dags att tjäna pengar.

Jag har nämligen tillsammans med Peter och Tony byggt en skola i Kenya.

Så här är det:
För ungefär ett år sedan var jag i Nairobi, Kenya för att spela in musik tillsammans med funktionsnedsatta lokala musiker.
Så här skrev jag då om mitt möte med musikgruppen Playback:

"Vi sätter oss i bilen och åker (och åker och åker, herregud trafiken i Nairobi…) långt ut i de fattiga förorterna som omger citykärnan. Bostadsområdena avlöser varandra och husen blir mer och mer fallfärdiga. Jag har inte hört nån musik som gruppen producerat och jag förväntar mig kanske inte att få höra storverk. Men eftersom livet aldrig blir som man tänkt sig så är det precis det som sker. Storverk alltså."

En av musikerna jag samarbetade med i Nairobi heter Baba Gurston. När vi sågs levde han i ett av Nairobis fattigaste slumområden. Jag och två eldsjälar från Göteborg (Peter Pop Lundbäck och Tony Praetorius) har tillsammans med Baba tagit ett privat initiativ och byggt:

Baba Gurston Inclusive School. En skola för barn med funktionshinder i Kenya.

Skolan ligger utanför Kisumu nära Victoriasjön i Kenya, i den by som Baba ursprungligen kommer från.

Förutom klassrum innehåller skolan rektorsbostad. Att det finns folk på skolan dygnet runt är nödvändigt då den också kommer fungera som knytpunkt för olika sociala och kulturella arrangemang. Undervisningen startar redan den 6e oktober för de barn som på grund av funktionshinder blivit nekade plats på vanlig skola. Läsåret 2017 kommer 122 barn gå på skolan.

Och det här är varför Moneybrother ska spela på Vasateatern den 3 februari.

Jag har inte sjungit på engelska på snart 3-4 år. Jag har dragit ihop ett stort band. Det kommer bli vackert och varenda spänn går till att säkra driften för skolan.

Välkomna!

Moneybrother.

Datum:
3 feb – Stockholm, Vasateatern

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten