Missa inte, premiär för stjärnspäckade Xerxes

fredag

Missa inte, premiär för stjärnspäckade Xerxes

Idag, den 12 september, har den stjärnspäckade föreställningen Xerxes premiär på Artipelag i Stockholm. I rollen som kung Xerxes ser vi Malena Ernman och som regissör den namnkunnige och prisbelönta Lars Rudolfsson.

Xerxes, Georg Friedrich Händels opera från 1700-talet, innehåller en av operavärldens mest kända arior, Ombra Mai Fu och mängder av intriger, kärlek och förvecklingar.

Med operan, som är ett samarbete mellan Sverige och Frankrike, får Sverige  uppleva tre av Sveriges största operastjärnor i samma föreställning. Musiken spelas dessutom av Ensemble Matheus med internationell erkände dirigenten Jean-Christophe Spinosi.

Xerxes är utan tvekan en av höstens största kulturhändelser i Sverige. Den stjärnspäckade ensemblen och de omtalade musikerna har uppmärksammats internationellt och den franska opera-sajten Il tenero momento utsåg nyligen Xerxes till årets främsta operahändelse i hela världen. Dessutom väljer det anrika och världsledande operahuset l’Opéra Royale i Paris att samproducera föreställningen på det kungliga slottet i Versailles under våren 2015.

Föreställningen spelas fram till och med 2 november. Gratis bussar kommer finnas tillgängliga till och från Artipelag under hela perioden.