Magnus Carlsson firar 50 år med turné

torsdag
Magnus Carlssonkonsertshow
Foto: via Westin Promotion

När Magnus Carlsson fyller 50 år nästa år så gör han det med en storslagen fest runtom i landets konserthus. I showen, som fått namnet ”It’s my party” utlovar artisten en kväll utöver det vanliga. Magnus firar dessutom 30 år som artist.

I showen kommer artisten titta både bakåt och framåt i den numer 30 år långa karriären. Uppbackad av ett namnkunnigt liveband och kör kommer det under turnéns 28 stopp att bjudas på låtar som burit artisten framåt, hans personliga favoriter från den egna låtskatten - och även oväntade överraskningar. När showen nu håller på att arbetas fram har tre ord utkristalliserat sig som tema; glädje, energi och allsång. Detta är ord som showproducent Tobias Ödman tycker sammanfattar Magnus väldigt bra - ”Det är precis så det är att se Magnus uppträda live - han är en naturkraft svår att motstå!”

Det blir kanske inte ett regelrätt födelsedagskalas med tårta och ballonger, utan mer en hejdundrande fest med musiken i centrum.

Magnus Carlsson

"Det är otroligt häftigt att få fira sin födelsedag tillsammans med sin egen publik på det här sättet. Det blir kanske inte ett regelrätt födelsedagskalas med tårta och ballonger, utan mer en ”hejdundrande fest med musiken i centrum. För fest ska det bli!" säger Magnus Carlsson själv om den kommande Sverigeturnén.

”It’s My Party" kommer att vara som ett bjussigt smörgåsbord från hela min karriär - jag kommer att plocka fram de mest kända låtarna, blanda upp dem med gömda pärlor/publikfavoriter och bygga en helkväll. Det blir en blandning av låtar som slagit stort, låtar som borde gjort det, och låtar som kanske aldrig borde ha sett dagens ljus, haha! Det är en ynnest att ha så många hits i bagaget från såväl min solokarriär som åren med Barbados och Alcazar så det kommer bli lite ”kill your darlings” för att få föreställningens två timmar att räcka till men det är ett angenämt problem”avslutar han.

Någon ålderskris har dock inte artisten inte märkt av. ”Nej, även om tiden gått vansinnigt fort så lever jag mitt bästa liv nu, men vem vet - den kanske kommer... Det är mer än ett halvår kvar innan jag fyller år” säger Magnus Carlsson och skrattar.

It’s my party har premiär den 27 september 2024 i Bollnäs.

Turnéplan - It’s My Party:

27 sept - Bollnäs

28 sept - Stockholm

2 okt - Göteborg

3 okt - Alingsås

4 okt - Borås

5 okt - Uddevalla

6 okt - Örebro

9 okt - Vara

10 okt - Trollhättan

11 okt - Varberg

12 okt - Karlshamn

13 okt - Helsingborg

16 okt - Umeå

17 okt - Skellefteå

18 okt - Luleå

19 okt - Sundsvall

20 okt - Östersund

23 okt - Växjö

24 okt - Karlskrona

25 okt - Jönköping

26 okt - Värnamo

27 okt - Malmö

30 okt - Norrköping

31 okt - Linköping

1 nov - Nyköping

2 nov - Askersund

3 nov - Västerås

4 nov - Gävle

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten