Månsson och Svensson i sommarens fars i Kalmar

onsdag

Månsson och Svensson i sommarens fars i Kalmar

”Rakt ner i fickan” är namnet på nästa sommars teatersatsning på Krusenstiernska gården i Kalmar. I huvudrollerna ser vi Claes Månsson, som gör debut på sommarteatern i Kalmar, och återvändarna Allan Svensson, Carina Lidbom, Ola Forssmed och Jeanette Capocci. Edward af Sillén står för regi och översättning av Michael Cooneys manus.

– ”En upprymd glad Vicky ringde mig och presenterade sommarens teatersatsning på Krusenstiernska teatern, hon berättade livligt om manus, ensemble och vi pratade allmänt om teatern (undrar om jag kan få vara med? tänkte jag då för mig själv…) och sekunden efter säger Vicky att vi skulle så gärna ha dig med Jag tackade JA på stående fot! Läsa manuset behövde jag ju inte eftersom jag spelat den på Maximteatern -96 och att Krusenstiernska teatern ska vara gudomligt mysig har jag redan hört så det fanns ingen tvekan. Dessutom få göra det med det här überrutinerade gänget! Jag drömmer mig redan dit, jag är vid stjärnornas horisont”, säger Claes Månsson i ett pressmeddelande.

Sommarens föreställning handlar om pengar, smusslande och lurendrejerier. Allan Svenssons rollfrigur Erik vågar inte erkänna för sin fru (Carina Lidbom) att han har blivit av med jobbet och trasslar in sig i bidragsfusk och lögner.

 "Rakt ner i fickan" har premiär den 30 juni och föreställningen spelas fram till den 30 juli 2016 på Krusenstiernska teatern Kalmar. Biljetterna släpps onsdagen den 9 december.