Lustans lakejer och Reeperbahn!

tisdag

I december 2021 kommer två av Sveriges allra mest mytomspunna band, Lustans Lakejer och Reeperbahn, återigen äntra scenen. De ger sig nämligen ut på en mindre turné för att besöka våra tre största städer. De kommer spela i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som om inte det var nog åker också Oskar ”Moto Boy” Humlebo med på turnén. Redan på torsdag, den 7 oktober, släpps biljetterna.

Reeperbahns historia började när Olle Ljungström och Dan Sundquist möttes 1976 och drog upp storslagna planer om att starta ett band som sedan gjorde 5 inflytelserika album mellan 1979-1984. Venuspassagen och Peepshow nådde en stor hängiven publik under postpunkens tidiga 80-tal. Tillsammans med flyhänte Eddie Sjöberg, motorikens mästare Peter Korhonen och den synthspelande tenoren Jan Kyhle hjälptes alla åt att skapa Reeperbahns något cyniska men ändå naiva musikspråk.

Vi gav ut singeln ”Vi som älskade dig så” 12 augusti, vilket sammanföll med Olles postuma födelsedag. Spellusten hade redan börjat gry, så när Johan Kinde hörde av sig och frågade om vi ville göra en gemensam turné med Lustans så kändes det helt rätt.

Dan Sundquist

Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978 men valde snabbt en annan väg. De gjorde istället ett eget sorts uppror där de sjöng om en glamorös tillvaro fylld av dekadent skörlevnad. En värld de ännu inte hade upplevt, men som skildrad genom Johan Kindes texter och bandets musik skulle komma att fascinera en hel generation.

I år fyller både vårt debutalbum och vår genombrottsplatta ”Uppdrag i Genève” 40 år och vi ser fram emot att fira dessa jubileum tillsammans med vår fantastiska publik.

Johan Kinde

Moto Boy kommer med på turnén för att blåsa nytt liv i Olle Ljungströms låtar:

Vi är mycket glada att Oskar vill dela scenen med oss. Vi är trygga med att hans känslosamma sång och musikalitet kommer bli den pusselbit som fulländar projektet.

Dan Sundquist

Oskar ”Moto Boy” Humlebo har bland annat gett ut sex egna album, haft prestigefyllda roller i både musikal och opera samt varit en firad vokalist under flera orkesterhyllningar till David Bowie. Oskar är aktuell nu i oktober på Berwaldhallen som sångare framför SRSO dirigerade av Hans Ek i ett orkestralt event med Brian Enos musik.

Turnéplan

10 december, 2021 - Stockholm, Cirkus

15 december, 2021 - Göteborg, Pustervik

16 december, 2021 - Malmö, Kulturbolaget