Lisa Nilsson på ny vårturné

fredag
konsertturnéLisa Nilsson

Lisa Nilsson på ny vårturné

Caroline Roosmark

I våras turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark med låtar från ”Så mycket bättre” och det då nysläppta samlingsalbumet ”Ingen gör det bättre”. Nu är det klart att hon ger sig ut på en ny vårturné nästa år. Elva svenska städer får besök av turnén och premiären blir i Gävle den 16 februari. Biljetter släpps den 17 oktober kl.10.00.

Sedan turnén i våras har Lisa bland annat spelat på jazzfestivaler, gjort en konsert till minne av Olle Adolphson och medverkat i den danska långfilmen ”Gud taler ud”.

- Efter en mycket spännande och utvecklande filmhöst och ett välbehövligt vinterlov efter det, så känns det skönt att få ta vid där vi pausade i somras. Min publik är alltid värd att längta tillbaka till så det blir ett kärt återseende. Vi har fått många önskemål om att komma tillbaka till platser där biljetterna tog slut, och till platser vi inte hann besöka. Jag ser turnén som en fortsättning på det vi startat och repertoaren kommer endast att förändras marginellt, säger Lisa Nilsson i ett pressmeddelande.

Konserterna kommer att innnehålla klassika låtar som ”Himlen runt hörnet” och ”Varje gång jag ser dig” blandat med mycket nytt material.

- Som vanligt låter jag dagsformen styra mina låtval. Vad exakt jag behöver få sjunga på andra sidan nyår vet vi först då, men det blir alltid en blandning av gamla klassiker, mina olika stilar och epoker och nya angelägna texter. Att få återförenas med bästa bandet och crewet och åka lite buss blir rena drömmen.

Turnéplan:
16 feb - Gävle, Gävle Konserthus
18 feb - Malmö, Malmö Live
19 feb - Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
26 feb - Västerås, Västerås Konserthus
27 feb - Stockholm, Cirkus
17 mars - Örnsköldsvik, Nolaskolans Aula
18 mars - Luleå, Kulturens Hus
19 mars - Skellefteå, Baldershallen
5 apr - Göteborg, Göteborgs Konserthus
6 apr - Kalmar, Kalmarsalen
7 apr - Falun, Magasinet

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten