Lisa Ekdahl på vintageturné

fredag
Lisa Ekdahlkonsertturné

Foto: via Live Nation

Lisa Ekdahl åker ut på jubileumsturné för att fira 30 år sedan det självbetitlade debutalbumet ”Lisa Ekdahl” släpptes 1994. ”VEM VET Vintage Tour” besöker 12 städer runt om i Sverige med start 3:e april i Trollhättan.

Det är svårt att överskatta det enorma inflytande som Lisa Ekdahls numera ikoniska debutalbum från 1994 har haft. Över en natt förvandlades Lisa från obskyr jazzsångerska till en av landets allra största och mest respekterade artister. Och det är faktiskt inte särskilt svårt att förstå varför. Få debutanter är nämligen välsignade med en sådan glasklar vision som Lisa Ekdahl. Med sin unika hybrid av svensk vistradition och jazz dansade hon inte bara upp till toppen av listorna utan också rakt in i hjärtat på miljontals svenskar. Att få det svåra att verka enkelt är en alldeles särskild konstform och få har balanserat på den linan med samma grace, lätthet och självklarhet som Lisa.

Nu har det gått 30 år sedan den självbetitlade debuten släpptes. 30 år under vilka Lisa Ekdahl inte bara släppt ytterligare nio fantastiska album utan också blivit internationell stjärna. Men trots att Lisa är en artist som förblir i framåtrörelse så är detta ett jubileum som både bör och ska firas. Under våren 2024 kommer därför den oefterhärmlige Lisa Ekdahl att genomföra en stor Sverigeturné där tonvikten kommer att ligga på den skiva som inte bara förändrade hennes liv utan också svensk musikhistoria.

Musik bidrar till att jag är för evigt förälskad i världen. Musik ger mig tur och bättre sex. Tack för 30 år av kärlek.

Lisa Ekdahl

”Musik bidrar till att jag är för evigt förälskad i världen. Musik ger mig tur och bättre sex. Tack för 30 år av kärlek. Musiken räddade mitt liv. Jag kan inte direkt något annat men universums dörrar står ständigt på glänt för mig så fort jag bara nynnar en liten melodi som jag hör i mitt huvud. Det är värt att fira tycker jag. Helst av allt fira med er. Såklart. För att ni lyssnar och för att ni tagit emot mig. Ni är livets bästa present så kom på jubileums konsert, "VEM VET Vintage Tour". Det blir kul!” - Lisa Ekdahl

Biljetter till ”VEM VET Vintage Tour” släpps på måndag den 4 december kl 09.00.

Turnéplan våren 2024:

3 april – Trollhättan, Folkets Hus

4 april – Norrköping, Arbis Bar & Salonger

5 april – Ystad, Ystads Teater

6 april – Malmö, Slagthuset

7 april – Göteborg, Stora Teatern

12 april – Bollnäs, Bollnäs Kulturhus

13 april – Gävle, Centralteatern

18 april – Uppsala, Katalin

25 april – Karlstad, Scalateatern

26 april – Stockholm, Cirkus

27 april – Västerås, Västerås Konserthus

28 april – Kristianstad, Kulturkvarteret

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten