Linnea Henriksson på försommarturné

torsdag
konsertturnéLinnea Henriksson
Linnea Henriksson. Foto: via United Stage

“För att jag behöver få sjunga”, säger Linnea Henriksson om varför hon åker ut på en ny turné. Ibland är det inte mer komplicerat än så. I en tid där omvärlden är orolig och kylan fortfarande biter sig fast vill Linnea starta sommaren tidigt och ger sig ut på en försommarturné för att skapa en plats för sig själv och sin publik för att mötas på, samla kraft och känna glädje. Första stoppet är 10 maj i Gävle.

Den romantiska turnén är en vacker och intim plats med idyllisk omgivning där Linnea Henrikssons röst och texter får fullt fokus. Konserten är en hommage till det brustna hjärta som fått henne att komma nära sin publik sedan debuten “Till mina älskade och älskare” 2012 där låtar från hela hennes katalog kommer att spelas, inklusive otestat nyskrivet material.

Med sig har hon musikerna Wille Alin, Anton Toorell och David Lagergren och med denna mindre sättning finns utrymmet att låta publiken vara med och bestämma vilka låtar det blir, både på förhand genom hennes kanaler och spontant på plats under själva konserten. En levande konsert på alla sätt med utrymme för alla känslor som behöver få kännas, i ett äkta Linnea Henriksson-manér.

Få berör som Linnea Henriksson. - Det här är en turné jag åker ut på för att jag behöver få sjunga. Det är svårt att inte drabbas av allt som sker i världen just nu och vintern här hemma bidrar med sitt. Därför vill jag starta sommaren lite tidigare i år, bara få göra något fint och vad är väl finare än att göra något romantiskt för de man älskar?

Biljetterna släpps fredag den 1 mars kl. 10.00.

Turné:

10 maj - Gävle, Centralteatern

11 maj - Norrköping, Arbis

18 maj - Nyköping, Culturum

24 maj - Borås, Bruket i Wiared

1 juni - Halmstad, Anderbergsfestivalen

7 juni - Uppsala, Parksnäckan

8 juni - Linköping, Skyltens innegård

9 juni - Örebro, Under bar himmel

15 juni - Västerås, Västerås Officersmäss

28 juni - Älmhult, Scensommar

28 juni - Torsjö, Torjsö live

29 juni - Lomma, Live i Lomma

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten