Legenden Patti Smith kommer till Sverige sommaren 2023

fredag

Den legendariska rockstjärnerevolutionären Patti Smith kommer åter igen till vårt lilla land i norr. Patti Smith kommer till Sverige i juni nästa år med sitt band för att ställa sig på scen både i Malmö, Göteborg och Stockholm. Redan den 3:e juni gör hon och bandet en konsert på Konserthuset i Göteborg. Därefter är det dags för Slagthuset i Malmö den 5:e och 6:e juni. Finalen blir sen i Filadelfia i Stockholm den 8:e juni och 9:e juni. Det går redan nu att köpa biljetter!

Senast Sist Patti Smith hade fötterna på svensk mark var 2019 då hon uppträdde inför en fullsatt publik på Stockholm Waterfront. Kritiker liksom publik var helt eniga om att hon var fullkomligt förtrollande.

Patti Smith är en urkraft när hon med maximal inlevelse förenar musik och poesi.

Aftonbladet om konserten 2019

Den Chicagobördiga sångerskan och rocklegendaren Patti Smith behöver kanske ingen ingående presentation. Allt sedan det från första albumet “Horses” landade på skivtallrikarna år 1975 har hon trollbundit musikälskare över hela klotet. Hon har dessutom nominerats till ett antal tunga och prestigefyllda priser varav hela fyra Grammy Awards. Att hon blev invald i Rock and Roll Hall of Fame eller tilldelades Polarpriset 2011 är hon väl värd. Året 2017 vann Bob Dylan Nobelpriset i litteratur men kunde inte närvara vilket orsakade en del rabalder. Men däremot kom Patti Smith till Konserthuset i Stockholm för att framföra Dylans låt A Hard Rain’s A-Gonna Fall från 1962.

Datum 2023

3 juni – Konserthuset, Göteborg

5 juni – Slagthuset, Malmö

6 juni – Slagthuset, Malmö

8 juni – Filadelfia, Stockholm

9 juni – Filadelfia, Stockholm

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten