Laleh intar Ullevi

torsdag
konsertlaleh

Foto: Gustaf Thörn

Ingen annan artist har på ett så självklart sätt blivit en del av skolavslutningar runt om i hela Sverige. Många har lyssnat på barn och ungdomar som förväntansfullt sjunger "Vi ska ta över världen" innan det är dags för sommarlov.

För att även de yngre fansen ska få chansen att se konserten kommer det att finnas särskilda sittplatser för dem under 13 år

Ingen annan artist representerar hela Sverige på samma storslagna sätt som Laleh, med sina nu dussintals hits som känns lika klassiska som moderna. Nu ska hon tillsammans med sina fans ställa till med sin hittills största konsert, på klassiska Ullevi.

Ullevi var en plats där jag som liten fotbollstjej gick för att titta på Gais eller stå utanför vid grinden och få autografer ifrån mina favoritspelare, så nu, efter alla år känns det lite extra speciellt, jag kommer dock inte ha med mig min fotboll, tror jag.

Från Hammarkullen, via Los Angeles, hela vägen till Ullevi. Den 10 juni 2022 sätter Laleh stämningen för hela sommaren med en fest i sin gamla hemstad Göteborg. Biljetterna till den här fantastiska inledningen på sommaren släpps på fredag 11 juni klockan 10:00.

Samtidigt kommer singlen ”Change”, Lalehs första låt på engelska sedan 2018. 

… Change handlar om förändring, sommaren är här nu och det blir lättare att börja tro och hoppas både på sig själv men också på en framtid.

2022 monterar hon på sitt alldeles unika sätt ner det sista glastaket genom att bli den första svenska kvinnliga soloartist att göra en egen konsert på Ullevi.