Kul för barn och unga i Stadsmuseet

måndag

Kul för barn och unga i Stadsmuseet

Under sportlovet vecka 9 får barn och unga ta över de stora salarna i Stadsmuseet som nu är tömt inför renovering. KUL1415 – kulturår för barn och unga, fyller huset med spännande upplevelser med barn och unga som målgrupp. Vuxna är självklart också välkomna - men endast i barns sällskap! Teaterföreställningar, dans och filmskapande är bara några av de många aktiviteter som barnen kan välja att ta del av.

Syftet med KUL1415, Kulturår för barn och unga i Stockholm 2014–2015, är att lyfta fram det rika utbud som redan finns och att förstärka med nya aktiviteter och evenemang där barn och unga får prova på och uppleva eget skapande.

”Som ett led i en politik för att göra kulturen tillgänglig för alla bjuder vi in alla barn och unga till ett fullspäckat program med en mängd aktiviteter. Det här är ett fantastiskt roligt exempel på hur staden kan bidra till att ge alla barn kulturupplevelser”, säger Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

Stadsmuseets alla våningsplan kommer att fyllas med en rad aktiviteter som workshops, prova-på aktiviteter, filmvisning, föreställningar och en massa andra roligheter för barn mellan 0-15 år. Barnen kan prova på streetdance, Bollywood-dans och lära sig göra film. Med Liljevalchs/Stockholm konst får man prova på att vara konstnär för en dag och en rad olika föreställningar ges av Unga Klara, Dockteater Tittut och Orkester Pop. Man kan även prova på att skapa musik tillsammans med Kulturskolan eller låta sig utmanas i jonglering och bus av ”Clowner utan gränser”.

”Att få fylla ett helt hus med massor av kultur för barn och unga uttrycktes som önskan när vi startade. Så när Fastighetskontoret godkände idén att få inta huset innan renoveringen, kunde vi erbjuda närmare 40 aktörer att vara med”, säger Lotta Gusterman, projektledare KUL1415.

Veckan avslutas på lördagen den 28 februari med en spektakulär digital graffiti-show på husets fasad.

Stadens bostadsbolag (Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem) ordnar bussturer från sex olika platser till Slussen och hem igen på eftermiddagen.

För mer information: www.kul1415.se/kul-huset