Styva Linan spelar på Stora Teatern

torsdag
Foto: via Stora Teatern

Göteborgsgruppen Styva Linan debuterade hösten 2022 med albumet “Dallas”. Efter det har sextetten spelat utsålda konserter, släppt flera singlar och hyllats av kritiker. Som musikjournalisten Jan Gradvall uttryckte det “Av alla nya rockband i Sverige, dom jag är mest nyfiken på att se live”. Styva Linan intar Stora Teatern den 1 mars.

Under 2023 har Styva Linan spelat land och rike runt och släppt flera singlar. Bandet har bland annat synts i samband med Håkan Hellström-spelningar, varit med i Musikhjälpen, P3 och TV4 Nyhetsmorgon. Under 2022 tog de äntligen sitt sound präglat av såväl Nationalteatern som den mer traditionella Göteborgs-popen ut i landet.

Musiken är en blandning av pop, progg, indie och rock 'n' roll. Med detta har gruppen har fyllt en lucka i svenskt musikliv och tilltalar flera generationer. Folk drar referenser åt håll som Jonas Lundqvist, Pugh Rogefeldt, David Ritschard och har hyllats stort av media. Eller som GP uttryckte det - bandet som ska rädda Göteborgs popmusik.

Deras debutalbum Dallas har spelats varmt runt om i landet.

– Albumet håller generellt en hög nivå och sextetten lyckas bra med kombinationen av glada toner och melodier ihop med dystra texter. Men för jackpott så hade jag önskat att alla tio låtar höll minst lika hög nivå som de bästa gör. Jag uppskattar dock att Styva Linan går sin egen väg, tar ut svängarna och verkligen låter som de vill. Jag ser med nöje fram emot mer svängig musik från göteborgarna framöver, skriver Indierockskribenten Andreas Pettersson på Nöjesguiden.

”Det största skvallret i stan” GP

”Veckans bästa” Nöjesguiden

Konsertdatum:

1 mars - Stora Teatern, Göteborg

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten