Klassisk pjäs i vacker miljö

torsdag

Klassisk pjäs i vacker miljö

I måndags var det nypremiär för "Rysk afton - Körsbärsträdgården" på Café Gamla Orangeriet, Bergianska Trädgården i Stockholm. Anton Tjechovs klasssiska pjäs "Körsbärsträdgården" framförs av de två skådespelarna Camilla Nyberg och Ulf Pilov samtidigt som publiken avnjuter en rysk måltid med borsjtj(rödbetssoppa), smetana, bröd och därefter kaffe och kaka.

Nu och för 110 år sedan står olika samhällskrafter mot varandra?! Mjuka värden ställs mot hårda!? Solidaritet ställs mot egoism?? Nådens år 2014 är vår värld full av spänningar som utlöser fysiska konflikter! För 110 år sedan ledde det till en revolution!! Varthän leder det oss den här gången???

Skådespelarna Camilla Nyberg och Ulf Pilov tar med lekfullt allvar med er på en resa till Ryssland för 110 år sedan där ni möts av en brokig skara idealister, kapitalister, konservativister, uppkomligar, utvecklingsivrare, invecklingsivrare, geniala idioter och idiotiska genier vars hopp, drömmar, förväntningar och framtid är knutna till den vackra Körsbärsträdgården. Människor som vi alla känner - mycket väl.

Rysk afton - Körsbärsträdgården spelas följande datum: 2/11, 5/11, 9/11,12/11,16/11,19/11, 23/11 kl.18.30.