Keane till Malmö i sommar

onsdag
konsertKeane
Keane. Foto: Alex Lake, via Kulturbolaget

Keane, bandet bakom "Somewhere Only We Know" och "Everybody’s Changing" firar 20-årsjubileet av sitt hyllade debutalbum med en världsturné som tar dem till Malmö för en konsert i Slagthusets Saluhall den 11 juni!

2004 års debutalbum "Hopes And Fears" blev en smått overklig start för den East Sussex-bördiga kvartetten Keane. Skivan, som i dag hör till de bäst säljande skivorna (nio gånger platina) i Storbritannien någonsin, fick god draghjälp av numera klassiska pianorockhymnen och singeln "Somewhere Only We Know". Men det var ingen enstaka lyckoträff, Keane visade sig snabbt ha mer att komma med.

De tre följande plattorna – "Under The Iron Sea" (2006), "Perfect Symmetry" (2008) och "Strangeland" (2012) – upprepade samtliga debutens bedrift genom att ta sig allra högst upp på den brittiska albumlistan. Åtskilliga miljoner sålda skivor och livserfarenheter senare är Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes och Jesse Quin fortfarande här, kanske mer inspirerade än någonsin. Bandets första spelning utanför Storbritannien var just i Malmö som support till The Ark så det är med extra glädje att vi kan nu välkomna dem tillbaka till stan i sommar!

Biljetter släpps på fredag den 15 mars klockan 10.00 via Kulturbolaget.se och Slagthuset.se.

Datum:

11 juni - Malmö, Slagthuset (saluhallen)