Jultradition på Maximteatern fortsätter

torsdag

Jultradition på Maximteatern fortsätter

Charles Dickens “A Christmas Carol” fortsätter även 2015 på Maximteatern i Stockholm. Den klassiska julsagan har blivit en populär jultradition för hela familjen och spelas i år för sjunde året i rad. “A Christmas Carol” spelas mellan den 4-27 december och biljetter finns nu ute till försäljning.

Julsagan om den snåle Ebenezer Scrooge är en av Dickens mest populära berättelser och sattes upp i Stockholm varje jul under stora delar av 80- och 90-talet. För några år sedan väcktes traditionen till liv igen och den klassiska julsagan sattes upp i en genuin engelsk musikteaterversion med brittiska skådespelare och sångare i rollerna och flera barnskådespelare.

Berättelsen utspelar sig i ett kallt och snöigt London år 1843. Den snikna och bittra Ebenezer Scrooge fnyser åt allt vad kärlek, gemenskap och familj innebär. Han bryr sig endast om sig själv och sina affärer. Plötsligt en julnatt får den kallsinta gubben besök av tre andar som tar honom med sig på en resa genom tid och rum som kommer förändra Ebenezer Scrooge på djupet.

“A Christmas Carol” spelas den 4-27 december på Maximteatern i Stockholm. Biljetter finns att köpa på blixten.se. Uppsättningen produceras av Blixten & Co.