Jubilerande artister i Allsång på Skansen

måndag

Jubilerande artister i Allsång på Skansen

Tomas Ledin firar 40 år som artist och på tisdag är han ordinarie gäst i allsången. Dessutom bjuds det på ett unikt tillfälle. Han får en egen direktsänd timme direkt efter Allsången där han kommer att bjuda på guldkorn från sin karriär tillsammans med en lång rad gäster. Eva Dahlgren, Sarah Dawn Finer, David Lindgren, Måns Zelmerlöw, E-type och Niklas Strömstedt är några av de som kommer att uppträda med Tomas. Det kommer att bjudas på duetter ur hans repertoar och många sommarfavoriter kommer säkert att dyka upp.

Sveriges egen nationalsommartrubadur har haft fullt upp den senaste tiden med den egna showen Ledin Showtime på Rondo i Göteborg. Ledin Showtime kommer hösten 2012 att flytta till Cirkus i Stockholm. Vill man se honom redan i sommar blir det en konsert, med Linnea Henriksson som öppningsakt, på Sofiero i Helsingborg, 2 augusti. Han spelar också på Konsertfesten i Sundsvall 3-4 augusti.

Sten och Stanley firar 50 år som band med en stor jubileumsturné. Bandet hade sin allra första spelning 1962 i Degerfors och debuterade inte långt efter med albumet Guns of Bofors. Sedan dess har de, enligt egen utsago, avverkat drygt 20 st turnébussar och spelat på över 400 000 danskvällar. På allsångsscenen står de för tredje gången.

Övriga gästartister i Allsång på Skansen, program fem: Christer Björkman, Amanda Fondell, Hagsätra Sport, Fibes Oh Fibes! och Icona Pop.