Jensen, Andersson och Wiehe på turné tillsammans

torsdag

Jensen, Andersson och Wiehe på turné tillsammans

De tre folkkära artisterna Emil Jensen, Pernilla Andersson och Mikael Wiehe delar scen för första gången. På turnén "Ensamma tillsammans" bjuder de på en unik folkparkskväll med en akustisk och stämningsfull spelning med noga utvalda låtar och mellansnack om det som betyder något, det som gör ont eller får oss att skratta. Premiären blir den 18 juli i Alvesta.

Så här säger artisterna i ett pressmeddelande om den gemensamma turnén: 
Pernilla Andersson:
– Att åka ut med Mikael och Emil är som att förena nytta med nöje. Fantastisk musik och text blandas med viktiga samtal om saker som faktiskt betyder något. Att dessutom få göra det i Sveriges folkparker är en ära, så mycket musikhistoria som finns där är svårt att hitta någon annanstans.

Mikael Wiehe:
– Sedan jag såg Emil Jensen första gången i Stockholm hösten 2003 är jag en av hans största beundrare. Han skriver fantastiska sånger och är en mästare på mellansnack och Pernilla Andersson, med sin fina röst och sina bra sånger, är precis vad som behövs för att fullända den här föreställningen.

Emil Jensen:
– Inför denna turné lyssnade jag förstås in mig lite extra på både Pernilla och Mikael, och även om jag hört och gillar dem sen tidigare, upptäckte jag ännu en gång, och ännu lite mer, vilka fantastiska artister de är. Folkparkerna blir nog också som en liten kär återupptäckt, jag spelade i folkparkerna under Cykelturnén jag gjorde 2007 och har saknat de kulörta lyktorna sen dess.

Turnéplan:
18 juli - Tyrolens Vänner, Alvesta
19 juli - Folkets Park Parkfesten, Nora
2 aug - Lilltorpet, Falun
9 aug - Folk och Rockfestival, Segmon
15 aug - Brunnspark Kvitterplatsen, Ronneby
16 aug - Folkets Hus Kulturhuset, Sävsjö
23 aug - Karlsholme Folkets Park, Mariestad.