Jazz-ikonen Herbie Hancock kommer till Sverige

onsdag
konsertjazz
Foto: pressbild

Herbie Hancock, den amerikanske jazzmusikern kan inte annat än beskrivas som en sann legend inom den moderna musiken. Under sin fantastiska karriär under fem decennier har han fortsatt överraska sin publik runt om i världen. Det har också belönats med hela fjorton Grammy Awards. Nu får den svenska publiken en möjlighet att uppleva denna ikon i Dalhalla denna sommar. Den 23:e juli 2023 äntrar han scenen i stenbrottet.

Redan på fredag, närmare bestämt den 24:e mars klocka 10.00, släpps biljetterna hos LiveNation.

Det är få artister inom musikindustrin som har haft mer inflytande på akustisk och elektronisk jazz samt R&B som Herbie Hancock. Redan som elvaåring satt han bakom pianot och genomförde Mozarts Pianokonsert med Chicagos Symfoniorkester. Tolv år senare släpptes hans debutalbum Takin Off som genast blev en stor succé med hitlåten Watermelon Man.

Banbrytande albumet Headhunters som kombinerar elektronisk jazz med funk och rock på ett innovativt sätt fortsätter än idag att influera. Låtar som Rockit och Future Shock markerade sedan Hancocks väg för ett mer elektroniskt sound. Hancock vann sin första GRAMMY 1983 för ”Best R&B Instrumental Performance” med Låten Rockit. Han har varit Grammynominerad 34 gånger och kommit hem med sammanlagt 14 vinster.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten