Iris Bergcrantz ger sig ut på turné - tolkar Olle Adolphson

lördag

Foto: Nadja Hallström

Den skånska sångerskan Iris Bergcrantz röst benäms som känslofull, klangrik och vacker. Till våren 2022 kommer hon ut med en ny skiva vid namn Trasighet och Fransar. På skivan framör hon tolkningar av sina favoritlåtar av Olle Adolphson. Albumet blir ett kombination av hennes personliga röst i storvulna arrangemang tillsammans med Olle Adolphsons fantastiska sånger. Redan 11:e februari kommer en försa låt släppas som signel.

I mars kommer Iris Bergcrantz ge sig ut på en omfattande turné somm tar henne genom Sverige, Danmark och Tyskland. Konserterna kommer rymma en dynamisk bredd med både stråkkvartett och jazzkvartett. Man kan förvänta sig kammarmusik tillsammmans med en temperamentstfylld jazz, närhet, individualitet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid. 

Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att djupdyka in i Olle Adolphsons musikaliska värld. Jag har alltid beundrat honom, och min beundran har bara växt i takt med att att jag grävt ner mig i hans låtar och texter. Jag ser verkligen fram emot att turnera med detta material berättar Iris Bergcrantz 

Iris har sedan tidigare kommit ut med två skivor i eget namn: "Different Universe" och "Young Dreams" vilka båda två rosades i pressen. Young Dreams blev nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020, samt utnämnts i Lira Musikmagasin såväl som i Jazz Station (Jazz Bossa and Beyond) till Årets Vokala Jazzalbum.

Turnéplan kommer utökas efter hand men ser i skrivand stund ut som nedan.

19 mars, 2022 - Sigtunastiftelsen

26 april, 2022 - Montmartre, Köpenhamn 

28 april, 2022 - Jazz i Lusasken, Kristinehamn 

3 maj, 2022 - Halmstad Jazzklubb, Nissanscenen Stadsbiblioteket

5 maj, 2022 - Jönköpings Jazzklubb, Kulturhuset Spira 

6 maj, 2022 - Palladium, Malmö

21 maj, 2022 - Makeriet, Örebro

22 maj, 2022 - Fasching, Stockholm 

28 juli, 2022 - Victoria Teatret, Sorø

24 augusti, 2022 - Musikhuset, Aarhus 

25 augusti, 2022 - Flensborghus, Tyskland

6 september, 2022 - Hässleholms Jazzklubb