Inget Metaltown 2015

torsdag

Inget Metaltown 2015

I somras ställde den svenska festivalen Metaltown in på grund av bristen på headlineakt. Nu meddelar arrangören att festivalen gör uppehåll även kommande sommar. Men det behöver inte vara slutet för festivalen utan arrangörerna siktar på att vara tillbaka 2016.

På festivalens Facebook-sida skriver de följande:

"Vänner,

Metaltown lever, tro oss! Men även sommaren 2015 har vi beslutat att göra uppehåll. Vi har inte musklerna att presentera en festival god nog nästa år.

Däremot ska vi göra allt för att arrangera festivalen 2016. Metaltown började som en stadsfestival och ambitionen är att på nytt flytta in till stan. Vi tänker oss att återgå till det mindre formatet, precis som när vi startade 2004. Vi strävar efter att åter skapa en festival som är familjär och äkta, en festival som kan hålla vad den lovar. Vem vet, kanske kan vi växa igen, men nu vill vi först hitta tillbaka till våra rötter – ett Metaltown i mindre skala, med ett sjutusan till ös i landets hårdrocksstad nr 1. Vi längtar tills vi är där igen, hoppas att ni gör det också!

Precis som i år, kommer vi tillsammans med Kulturbolaget och KB West att under 2015 fortsätta arrangera metalspelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm. Fortsätt att följa oss på Facebook, Twitter och Instagram under året för de senaste nyheterna och grymma tävlingar.

See you in the pit!"