Ikoniska Tricky kommer till Sverige för en konsert i Stockholm 17 mars!

måndag
Trickykonsert
Foto: via FKP Scorpio för medieanvändning

En sann legendar och banbrytare kommer till Sverige. 17 mars tar Tricky över Cirkus i Stockholm med turnén Maxinquaye (reincarnate), som fokuserar på Trickys epokavgörande debutalbum från 1995. Biljetterna till konserten släpps onsdag 29 november klockan 11:00 via Ticketmaster.

Ur Bristols underjord växte ett helt nytt sound fram under 90-talet. Ett sound präglat av urbant mörker, regnvåta gator och alla de genrer som gödde de långa festnätterna. En av denna rörelses viktigaste grupper var Massive Attack. Och i den konstellationen figurerade en av scenens absolut största ikoner, Tricky.

Utöver sin tjänst i triphop-kollektivet så droppade den brittiska rapparen och producenten sitt banbrytande debutalbum ”Maxinquaye” 1995. En milstolpe inom musiken. Suggestivt malande, fragmentarisk, drömsk och svängig. Lika magisk som spöklik. En tonsättning av kulturellt förfall enligt upphovsmannen själv. Det blev startskottet på ett konstnärskap som i snart 30 års tid har utmanat normer och konventioner.

Nu kommer ikonen och legendaren Tricky till Sverige med en turné speciellt ägnad åt ”Maxinquaye” – detta epokdefinierande album ur 90-talets mörkaste och mest fascinerande djup.

Biljetter till TRICKY – Maxinquaye (reincarnate) 17 mars på Cirkus i Stockholm.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten