Idag släpps biljetterna komedin "Kom igen Charlie"

tisdag

Idag släpps biljetterna komedin "Kom igen Charlie"

Idag släpps biljetterna till höstens stora komedisatsning "Kom igen Charlie!" på Oscarsteatern i Stockholm. I titelrollen ser vi Robert Gustafsson som återvänder till Oscarsteaterns scen för första gången på tio år. För regi står Peter Dalle, som i sin tur återförenas med Lorry-kollegorna Suzanne Reuter och Claes Månsson. I övriga roller ser vi Magnus Roosmann, Susanne Thorson, Erik Johansson och Martin Eliasson. Föreställningen har premiär den 18 september.

Komedin Kom igen Charlie! skrevs i mitten av 80-talet av den amerikanske dramatiken Larry Shue. Då gick den under namnet The Foreigner och spelades 700 gånger när den gavs på Off-Broadway. I Sverige har föreställningen satts upp ett antal gånger under olika namn. 1988 sattes den upp på Boulevardteatern i Stockholm med Nils Moritz och Johan Ulveson i huvudrollerna och även då i regi av Peter Dalle.

Så här beskrivs handlingen i ett pressmeddelande:
Den brittiske militären Froggy (Claes Månsson) lämpar av sin obotligt tråkige landsman Charlie (Robert Gustafsson) på ett pensionat i Georgia, USA. För att den sjukligt blyge Charlie ska slippa umgås med gästerna ljuger Froggy ihop att Charlie kommer från ett annat land och inte förstår språket. Planen får dock motsatt effekt eftersom utlänningar är det mest spännande man kan tänka sig för den pratglada pensionatsägarinnan Betty (Suzanne Reuter) och hennes gäster Catherine (Susanne Thorson) och den svagt begåvade brodern Ellard (Martin Eliasson), som dessutom utser sig till Charlies språklärare med ett mycket oväntat resultat.
Samtidigt har prästen David (Erik Johansson) och hans inte alltför klyftige vän rednecken Owen (Magnus Roosmann) onda avsikter och planerar att göra pensionatet till högkvarter för sin hemliga klubb, Ku Klux Klan. Eftersom Charlie fått folk att förstå att han inget förstår, får han veta mer än han borde och hamnar snabbt i stora problem med alltför närgångna pensionatsbor å ena sidan och ett gäng taffliga bufflar i vita kåpor å andra sidan.