Icona Pop - debut EP och klubbturné

tisdag

Icona Pop - debut EP och klubbturné

Den svenska duon Icona Pop levererar elektronisk pop när den är som bäst och har hänfört bloggare, dansgolv och musikkritiker världen över. Med den första singeln ”Manners” säkrade de en plats på den franska labeln Kitsunés stilbildande samlingsserie. Igår släppte de sin efterlängtade debut EP "Nights Like This" och i samband med skivsläppet så gör bandet en kortare klubbturné i Sverige.

Icona Pop, som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt, träffades av en slump i Stockholms nattliv i samband med att Aino tillfälligt behövde dränka sin hjärtesorg efter uppbrottet med dåvarande pojkvännen. Dagen efter vaknade Aino upp med en brutal baksmälla men även med en ny låtskrivarpartner – Caroline. Under den första dagen tillsammans upptäckte Aino och Caroline deras gemensamma kärlek för både popmusik och electronica och vips hade de skrivit den första låten som Icona Pop med hjälp av den hyllade producenten Patrik Berger.

Efter succén med ”Manners” flyttade tjejerna till London, där de förutom livespelningar på bland annat Club NME är flitigt bokade DJ:s.

Klubbturné:
14 okt - Linköping, Klubb Din Mamma @ Nationernas Hus
15 okt - Stockholm, Debaser Medis
19 okt - Malmö, Debaser Malmö
20 okt - Göteborg, Jazzhuset
22 okt - Uppsala, Velvet Rockklubb