Humorpar på turné

fredag
showstandup

Humorpar på turné

Tobias Ivarsson

Komikerna och gifta paret Johan Hurtig och Johanna Wagrell ger sig ut på turné i höst med den gemensamma showen "Är du sur?". Föreställningen beskrivs som "en show med med relationshumor om kärlek, jämställdhet och dålig självkänsla".

– Traditionellt är relationshumor mycket "han städar aldrig" eller "hon vill bara välja gardiner och aldrig ligga", det är gamla stereotyper som moderna människor inte riktigt känner igen sig i tror vi. Om man hatar sin "kärring eller gubbe" så mycket skiljer man sig ju idag. Det är klart att det fortfarande finns humor i hur vi bråkar och svårigheterna med tvåsamheten, föreställningen heter "Är du sur?" av en anledning, men vi bråkar om andra saker och på andra sätt idag, säger Johanna Wagrell i ett pressmeddelande.

– I föreställningen skämtar vi mycket om saker vi upplevt från att vi började träffas fram tills idag när vi är nygifta, så det finns gott om situationer att känna igen sig i oavsett vilken fas i livet man själv befinner sig i. Hur träffar man någon? Vad blir man för sorts par? Hur bråkar man? Sen är det väldigt skönt att vi är komiker och inte experter, för jag tror inte att vi bjuder på ett enda svar – bara skämt, säger Johan Hurtig.

"Är du sur?" har premiär den 6 oktober i Stockholm och fortsätter sedan på turné runtom i landet. Biljetterna finns ute nu.

Turnéplan:
6 oktober – Stockholm, Gröna Lundsteatern
7 oktober – Göteborg, Hagateatern
20 oktober – Umeå, Umeå Folkets hus, Miklagård
21 oktober – Sundsvall, Sundsvallsteatern
27 oktober – Jönköping, Kulturhuset, Teaterbion
9 november – Gävle, Gävle Konserthus
17 november – Norrköping, Kulturkvarteret Hallarna
18 november – Örebro, Restaurangscenen Konserthuset Örebro
23 november – Linköping, Sagateatern
25 november – Halmstad, Halmstads Teater, Festsalen
1 december – Karlstad, Scalateatern
Ytterligare föreställningar tillkommer.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten