Hästpojken - ny musik och konsert på hemmaplan

fredag

Hästpojken. Foto: via FKP Scorpio

Äntligen! Efter sex år är Hästpojken tillbaka. 22 mars släpper de singeln ”Min nya parfym” och 19 april kommer deras efterlängtade femte album ”River av ett liv”. Allt kröns av en stor konsert på hemmaplan, där Hästpojken tar allt till nästa nivå. 25 maj fyller de Filmstudion i Göteborg.

Hästpojken - det vill säga Adam Bolméus och Martin Elisson - behöver egentligen ingen närmare presentation. Fyra studioalbum, otaliga singelhits och en uppnådd legendarstatus redan från tonåren, genom indieinstitutionen Bad Cash Quartet, står för sig självt. Duon har alltid funnits där, definierandes tre decennier av den göteborgska musikscenen. Den 22:e mars släpps bandets första singel på 6 år – ”Min nya parfym” – följt av ett efterlängtat femte album - ”River av ett liv” – den 19:e april via Tamiami Records.

”Vi har ju som vanligt hållit på och pillat och hamnat på sidospår och tänkt att vi är ett annat band än vi är och känt att vi är bäst i världen och känt att vi är sämst i världen osv. Vet faktiskt inte vad det är för fel på oss. Men vi tycker att vi med den här skivan har hittat något nytt. Inte på så sätt att det låter helt annorlunda, utan mer att det finns en glädje i att göra musik.” – Hästpojken.

Biljetterna till konserten släpps på tisdag den 12 mars kl 10:00 via Eventim.

Datum:

25 maj - Göteborg, Filmstudion