Helen och Tomas delar scen i sommar

onsdag

Helen och Tomas delar scen i sommar

I slutet av augusti ger sig Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij ut på en miniturné med fyra exklusiva konserter. De båda artisterna kommer att bjuda på en kväll med både musik och samtal. "En sensommarkväll med Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij" startar i Uppsala den 27 augusti och forstätter sedan till Stockholm, Helsingborg och Kalmar.

Biljetterna till konserterna släpps på fredag den 21 april kl 10.00.

Vid första anblick kan de verka som ett udda par. Helen Sjöholm, flerfaldigt prisbelönt sångerska och skådespelerska, som gjort allt från musikal och folkmusik, Svensktoppen till Harry Martinsson. Tomas Andersson Wij, singer-songwriter, som med nio album och flitigt turnérande långsamt trängt allt djupare in i svenskarnas medvetande och till hösten är aktuell i "Så mycket bättre" på TV4.

Men Tomas och Helen har samarbetat tidigare med skivan "Euforia - Helen Sjöholm sjunger Billy Joel", där Helen framför Tomas Andersson Wijs Billy Joel-tolkningar.

- Har ända sen samarbetet med skivan Euforia velat arbeta med Tomas igen och nu blir det äntligen av!!, hälsar Helen i ett pressmeddelande.

Under de fyra exklusiva konserterna i sommar kommer de två artisterna att blanda sina repertoarer, sjunga varandras låtar, göra duetter och ge stort utrymme åt samtalen.

- Vi ska inte överrepetera det här. Vi vill att det ska kännas spontant och ledigt. Vårt enda problem just nu är att välja bort låtar vi vill göra, säger Tomas.

Datum:
27 augusti – Uppsala, Parksnäckan
28 augusti – Stockholm, Mosebacke
30 augusti – Helsingborg, Pålsjö Mat & Bar
31 augusti – Kalmar, Krusenstierska Gården

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten