Häckner bjuder på köttbullar med lingon

fredag

Häckner bjuder på köttbullar med lingon

Carl-Einar Häckner bjuder på ny delikat helaftonsföreställning i två akter under hösten. Riksteaterpremiär blir det i Karlstad den 10 september och sen följer turné runt om i landet ända in i december.

Länge har Carl-Einar Häckner varit populär i Sverige men han har också haft en lysande karriär utomlands, både solo och med brittiska varitégruppen La Clique. Särskilt i Australien har Häckner gjort succé hos både publik och recensenter med soloshowerna Swedish Meatballs och Big in Sweden. Själv säger Häckner: "Jag började driva med svenskheten där. Jag vet inte varför de tycker att det är så kul, men det är väl den svenska naiviteten. Den svenske kocken i mupparna, Abba, det mörka hos Ingmar Bergman - allting."

Nu kommer föreställningen Swedish Meatballs i en helt omarbetad svensk version, därav ordet lingon i titeln. "Jag var tvungen att göra något helt nytt där jag både kunde flippa ur helt och ändå få plats med allvarligare delar. Och med ett sådant föreställningsnamn kan jag tillåta mig att göra helt vansinniga grejer." Det blir skoj och allvar, skratt och tårar i Carl-Einar Häckners nya enmansföreställning Swedish Meatballs med lingon.