Grabben i graven bredvid på Norrbottensteatern

måndag

Grabben i graven bredvid på Norrbottensteatern

Grabben i graven bredvid, romanen som blev succéfilm, har nu också blivit musikal. I lördags 18 februari var det urpremiär och musikalen spelas på Norrbottensteatern till och med sista mars.

Historien om bibliotekarien Desirée och bonden Benny tar avstamp i ett slumpartat möte mellan de båda på en kyrkogård. Det är inte bara två olika individer som möts och blir förälskade utan också två helt olika världar som kolliderar. Den kulturella storstadskvinnan, som vill ha någon att dela sina intressen med, och bonden, som vill träffa en fru som kan leva med honom på gården, dras trots allt till varandra.

Historien om de båda verkar inte upphöra att fascinera. Katarina Mazettis roman har sålts i 450 000 exemplar och filmen har setts av över en miljon svenskar. Just nu går den som pjäs i flera länder i Europa och en fransk filmversion väntas. Nu får vi alltså chansen att se den i musikaltappning på Norrbottensteatern. Erik Petersen gjorde en radiomusikal av boken tillsammans med regissören Åsa Melldahl för två år sedan. Nu har de utvecklat manus och musik och iscensatt den.


Manus: Åsa Melldahl efter Katarina Mazettis roman
Regi: Åsa Melldahl
Scenografi: Sven Haraldsson
Medverkande: Pär Andersson, Anders Hällström, Therése Lindberg, Maria af Malmborg Linnman, Mia Nilsson, Kalle Nyman, Mikael Odhag, Catherine Parment, Lars Paulin, Karin Paulin Ek, Maja Runeberg, Martin Sundbom och Marie Wårell Öhman
Koreografi: Sara Larsson Fryxsell
Musik: Erik Petersen

Föreställningens längd: ca 2 tim 20 min