Georg Friedrich Händel – En operaföreställning

onsdag

Georg Friedrich Händel – En operaföreställning

Tillsammans med är en av Sveriges ledande barockensembler, Rebaroque, gör operasångerskan Malena Ernman tre konserter i vår. Konserthusen i Göteborg, Stockholm och Malmö kommer i april att fyllas av Georg Friedrich Händels musik. Med på scen har de också bland andra skådespelerskan Mona Andersson och den unga sopranen Cathrine Setterberg.

Rebaroque, under ledning av konsertmästaren och violinisten Maria Lindal, är verksamma både i Sverige och utomlands. De har gästspelat i bland annat Schweiz, Libanon, Tyskland och Norge. Deras senaste album "Telemannia" blev väl mottaget av kritikerkåren. Maria Lindal blev utsedd till årets Spelman 2008 av Expressen.

Malena Erman har som internationellt verksam operasångerska framträtt på operahus i Paris, Wien, Amsterdam och Berlin och på flera prestigefyllda festivaler. 2009 fick hon sitt definitiva publika genombrott och har som få andra klassiska sångare nått genomslag långt utanför de traditionella konsertsalarna. Hennes album "La Voix du Nord" blev den åttonde mest sålda skivan i Sverige. Malena Ernman rör sig gärna mellan olika musikaliska genrer vilket har blivit något av hennes signum. Det senaste året har hon sjungit på operascener i Moskva, Wien och Amsterdam och i somras gjorde hon två bejublade konserter på Dalhalla utanför Rättvik.


10 april kl 19:30 Stockholms Konserthus
14 april kl 19:30 Malmö Konserthus
24 april kl 19:30 Göteborgs Konserthus

Föreställningen beräknas bli cirka 2 timmar lång med paus.