Genom den trånga porten - premiär 23 mars

måndag

Genom den trånga porten - premiär 23 mars

Pjäsen Genom den trånga porten baseras på Karen Armstrongs självbiografi med samma namn. I regi av Rickard Günther och med Sara Lindh i rollen som Karen spelas föreställningen på Södra Teatern från den 23 mars och framåt.

När Karen är 17 år tar hon det stora steget att gå i kloster och bli nunna. Hennes övertygelse är så stark att inte ens hennes föräldrar kan stoppa henne. Tiden i klostret präglas av hård disciplin och fasta regler. Under utbildningen får hon lära sig att en nunna måste bli likgiltig för sig själv och sina egna uppfattningar. Endast då kan Gud uppfylla henne. Kampen om att ge upp det egna jaget visar sig vara svårare än hon trott. Intellektet lever sitt eget liv.

Genom den trånga porten ger oss en unik inblick i livet innanför klostermurarna. Det är en spännande och fascinerande skildring av hur långt en människa kan driva sig själv för sin längtan efter att nå andlig fullkomning.

Karen Armstrong är en brittisk religionshistoriker som är internationellt känd för sina många böcker om religion och tro. Hon startade Charter for Compassion där hon fick religionsutövare och lärda över hela världen att sätta sig ner och ta fram det som är gemensamt för alla religioner - den gyllene regeln. 2007 instiftade FN på Karen Armstrongs initiativ Den Gyllene Regelns dag för att inspirera till medkännande handlingar runt om i världen.