Gainesville Stockholm - en skön dag i parken

onsdag

Gainesville Stockholm - en skön dag i parken

Gainesville är ett nytt evenemang som arrangeras i Lilla Galärparken på Djurgården den 17 augusti. Tanken bakom är att skapa en oas med konserter och umgänge och med lika mycket fokus på vad man kan äta och dricka som på artisterna. Det ska helt enkelt bli en skön dag i parken.

På fredag 11 maj kl. 09.00 släpps biljetterna och redan nu har flera av de totalt åtta namnen avslöjats. Dragplåster är Nick Lowe och även svenska The Nomads och Tomas Andersson Wij spelar. Singer-songwritern Karima Francis från Blackpool, amerikanska Sophia Knapp och svenske singer-songwritern Gustaf Törling som numera bor i Los Angeles är också klara för Gainesville i augusti.

Gainesville Stockholm räknar med att kunna locka till sig dem som blivit för gamla för att egentligen orka hänga på festival. Till Svenska Dagbladet säger arrangören Janne Kleman: "Jag har utgått från mig själv – jag gillar att hänga i parker, lyssna på bra musik, käka schyst, slippa dricka ljummen öl ur petflaska och att kunna gå hem och sova i min egen säng efteråt."