Folkpop-bandet Lord Huron kommer till Sverige

torsdag
lord huronkonsert

Lord Huron som tagit sitt namn efter Lake Huron, en sjö i norra USA där bandets grundare Ben Schneider tillbringade sin barndoms somrar. Samma nostalgi ligger till grund för bandets musik, som rör sig i gränslandet mellan finstämd folk och vacker pop. Hittills har bandet släppt tre album som båda hyllats för sin rika produktion och berättande texter, och om bara ett par dagar släpps album nummer fyra i ordningen, ’Long Lost’. Nu kan vi meddela att Lord Huron återvänder till Sverige för en spelning på Nalen i Stockholm den 24 februari 2022. Biljettsläpp fredag 21 maj klockan 10.00.

Lord Huron är Ben Schneiders musikaliska drivmedel som han använder för att dela med sig av sina genomärliga folklåtar. Rent musikaliskt hamnar Lord Huron i samma fack som band som Fleet Foxes, Band of Horses och The Head and the Heart samtidigt som de hela tiden bidrar med något som de andra banden inte har.

Lord Huron har en hängiven fanskara världen över, och turnerar ständigt för fullsatta hus. Förutom att förgylla många lyssnares liv har bandets musik även använts i en rad olika TV-serier – bland annat Community, The Vampire Diaries och 13 Reasons Why. När februarikylan har lagt sig över Stockholm kommer Lord Huron att verka som en värmande hand – tämligen välbehövligt.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten