Folkkära Helen Sjöholm ger sig ut på stor turné

fredag

Foto: Ricky Tillblad

Under 25 år av framgångar på scen och skiva, samt i TV, film och i radio, har Helen aldrig gjort ett soloalbum med nyskrivet material. Den 25 september i fjol släpptes det efterlängtade albumet "En ny tid” som älskades av fansen. Nu är det äntligen klart att Helen åker ut på en Sverigeturné under hösten 2021, biljetterna släpps den 4 juni kl. 10:00 via blixten.se/helen-sjoholm

Det är mycket man längtar efter... Publikens sorl, förväntan, den gemensamma upplevelsen och musicerandet på plats - långt bort från Teams och Zoom. Här och nu-känslan. Jag ser fram emot att hitta en skön blandning av låtar; de nya med de 'gamla' och kanske även något otippat. Att äntligen få åka ut med det här bandet och möta publiken blir en FEST!

Helen Sjöholm fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Under sin karriär har hon bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger, hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 tilldelades hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska. I höstas släppte hon sitt första soloalbum med nyskriven musik och medverkade även i TV-succén 'Så mycket bättre'.

"En ny tid", som producerats av Andreas Dahlbäck, är ett mycket personligt album där Helens eget avtryck märks tydligt och som rymmer specialskrivet samt handplockat material. Paulina Palmgren och Jonatan Järpehag har bidragit med flest låtar. Bland övriga låtskrivare märks bland andra Anna Ternheim och Andreas Mattsson. En låttext är baserad på en krönika (!) av Linda Skugge. Soundmässigt går det att associera till singer-songwriters, vare sig de var verksamma i Kalifornien på 70-talet eller finns i Stockholm i dag, och rötter i den svenska visan.

Det är med albumet ”En ny tid” i bagaget, blandat med 'gamla' och stora hits, som Helen, tillsammans med ett sexmannaband, beger sig ut på en turné i höst. Turnén har premiär i Halmstad/Halmstad Teater den 2 oktober.

Turnéplan för "Helen Sjöholm - En ny tid" under 2021

2 oktober Halmstad - Halmstad Teater

3 oktober Norrköping - Louis De Geer

8 oktober Växjö - Växjö Konserthus

9 oktober Linköping - Linköping konsert och kongress

10 oktober Malmö - Malmö Live (Biljettsläpp inom kort)

17 oktober Gävle - Gävle Konserthus

27 oktober Stockholm - Göta Lejon

30 oktober Sundsvall - Tonhallen

7 november Västerås - Västerås Konserthus

11 november Jönköping - Jönköpings Konserthus

12 november Göteborg - Göteborgs Konserthus

17 november Luleå - Kulturens Hus

18 november Umeå - Idunteatern

19 november Uppsala - UKK

20 november Karlstad - Karlstad CCC

25 november Kalmar - Kalmarsalen

26 november Helsingborg - Helsingborg Arena

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten