Fjäderboa och glitter i färgstark musikal

fredag

Fjäderboa och glitter i färgstark musikal

Oscarsteaterns stora satsning i höst är musikalen La Cage Aux Folles. Teatern kommer att förvandlas till nattklubben La Cage Aux Folles där dragshowartisten Albin, på scen divan Zaza, kommer att spelas av Loa Falkman. Hans make, nattklubbsägaren Georges, spelas av den norske skådespelaren Sven Nordin. Två av birollerna kommer att göras av Suzanne Reuter och Per Andersson. Biljetterna släpps 8 mars och musikalen har premiär 13 september.

Peter Dalle står regin och kommer för första gången att ta sig en musikal. La Cage Aux Folles är ursprungligen en fransk pjäs från 70-talet som ett årtionde senare gjordes om till musikal. Historien har också filmatiserats i Bird Cage med Robin Williams och Gene Hackman i huvudrollerna.

Musikalen handlar om paret Albin och Georges som tillsammans har uppfostrat Georges son. Familjen sätts på prov när sonen tar med sig sin flickväns ultrakonservativa föräldrar hem för att träffa den minst sagt udda familjen. La Cage Aux Folles, som har gjort stor succé på Broadway och West End, kommer i Oscarsteaterns tappning bjuda på glittrande nummer, stor orkester och många skratt. Läs mer på svd.se