Fireside på turné med nytt album i bagaget

tisdag
turnéFiresidekonsert

Foto: Celine Barwich

Det har gått hela 20 år sedan de egensinniga Luleå-punkarna i Fireside senast släppte ny musik men på nya fantastiska albumet ”Bin Juice” gör det stilbildande bandet en efterlängtad återkomst. Våren 2023 väntar bandets första riktiga turné på över 18 år – lika efterlängtad även den.

Fortfarande djupt rotade i emotionell hardcore, men med ett lillfinger på samtidspulsen, har Fireside på nya albumet ”Bin Juice” lyckats skapa en angelägen skiva som förblir trogen deras patenterade larmande. Och precis som vanligt, inbäddad i tunga riff och drivna basgångar, hörs Kristoffer Åströms oefterhärmligt vemodiga sång. För första gången på över 18 år åker bandet nu på stor turné med stopp i Sverige och Norge.

90-talet och det tidiga 00-talet tillhörde Fireside. Förutom att flitigt turnera både i USA och Europa hann bandet med att vinna Grammisar, uppträda på Lollapalooza och tacka nej till ett samarbete med stjärnproducenten Rick Rubin innan de tog en paus. Genombrottet kom med det andra albumet ’Do Not Tailgate’ (1995) som med låtar som ’Kilotin’ och ’Left Rustle’ förvandlade Fireside till ett av världens mest omtalade hardcoreband. Uppföljaren ’Uomini D'onore’ (1997) befäste bandets status medan det fjärde albumet – den truligt, svåråtkomliga ’Elite’ (2000) – förblir de hängivna lyssnarens favorit. Efter ’Get Shot’ (2003) tog bandet en sällsynt lång paus för att med två nya medlemmar triumfatoriskt återvända med nya skivan ’Bin Juice’ 2022.

Biljetterna är släppta via Luger.se.

Turnédatum:

17 mar – Jönköping, The Hush Hush Club

18 mar – Borlänge, Broken Dreams

23 mar – Oslo, Livets Oase @ Kampen Bistro

24 mar – Malmö, Plan B

25 mar – Göteborg, Pustervik

31 mar – Örebro, Frimis Salonger

1 apr – Uppsala, Katalin

19 maj – Linköping, Skylten

20 maj – Stockholm, Location TBA