Ett nedslag i teaterprogrammet för höst och vinter 2023/2024

fredag
teaterkonsertfamilj

Stora Teatern, Örebro Teater och Borås Stadsteater hör till de teatrar som nyligen presenterat sina program inför den kommande höst- och vintersäsongen 2023/2024. Även om sommaren nu pockar på uppmärksamhet finns det mycket att se fram emot även när sommaren är över.

Borås Stadsteater lyfter bland annat fram urpremiären av Lucia Cajchanovas Kristinvariationer och Mors Lilla Olle som första gången kommer sättas upp framför levande publik. Den senare som tidigare gått som digital föreställning är tonsatt av högaktuella Sara Parkman med Hampus Norén. Hela programmet för Borås Stadsteater kan man se på deras hemsida.

I repertoaren hos Örebro Teater hittar vi sverigepremiären av Lucy Kirkwoods Himlavalvet tillsammans med Västmanlands Teater, en visuell bearbetning av August Strindbergs Ett Drömspel med Sara Sommerfeld i huvudrollen och en urpremiär för Allt om Kerstin, ur den älskade Kerstin-serien. Örebro Teaters alla föreställningar finns listade på deras hemsida.

Årets repertoar är en fantasifull mischmasch av klassiker och nyskrivet, visuellt och textburet, verklighetsflykt och verklighetsförankring.

Rikard Lekander, konstnärlig ledare Örebro Teater.

Även Stora Teatern har ett varierat utbud vari det går att hitta både hyllningskonserter, 19-mannacirkus och monologer. Bland annat gästas teatern av årets Polarpristagare Angélique Kidjo från Benin och den inflytelserika musikern Elvis Costello.

Utöver det så blåser Marianne Lindberg De Geer och Tone Schunnesson nytt liv i älskade klassiker, det bjuds på skrattfest med Marianne Mörck och känslostark dramatisering utifrån Kristian Gidlunds liv. Stora Teatern vill ge plats åt alla känslor i höst. Hela programmet kan ses här.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten