Eldkvarn ger sig ut på ny avskedsturné

tisdag
Eldkvarnkonsertturné
Foto: Fredrik Hjerling, via Liza B. PR / A&R

Sommarens två avskedskonserter med Eldkvarn i den gamla hemstaden Norrköping väckte enormt stor uppmärksamhet och fans från hela landet strömmande in till stan. Efter denna dundersuccé höjs nu rösterna från publiken som kräver att HELA SVERIGE ska få ta farväl av bandet och det ställer Eldkvarn givetvis upp på!

Kanske ska man inte heller förvånas över bandets välvilja med tanke på vad bassisten Tony Thorén brukar svara på frågan om hur länge bandet kommer att hålla på: ”Det är försent att lägga av!”

Eller som Carla uttrycker det: ”När man sitter mitt i det hela och spelar samma låt kväll efter kväll kan man känna sig väldigt trött på alltihop. Några år senare känner man att det skulle vara hur kul som helst att spela samma låtar. Kväll efter kväll”.

Som få andra band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons unika texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som: ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”, ”Alice”, ”27” och även huvudstaden i låtar som ”Stockholms Stjärnor”. Och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning.

Med de hyllade albumen ”Himmelska Dagar” och ”Kungarna från Broadway” blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade Tältprojektet & turnén ”Cirkus Broadway” med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson.

Sedan dess har det runnit mycket vatten under de berömda broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit framgångsrika soloprojekt.

Hänförda av Norrköpingspublikens entusiasm efter vad som var tänkt vara bandets sista spelningar samlar nu Eldkvarn trupperna igen inför en stor avskedsturné och gör sig redo att även säga farväl till sin publik i hela Sverige!

Turnén startar i Folkets Park i Malmö den 5 juni och avslutas med en storstilad finalspelning på Mosebacke i Stockholm den 25 augusti. Biljetterna släpps den 30 november kl 10.

Det är aldrig försent att lägga av – vi ses!

Turnéplan

5/6 Malmö, Malmö Folkets Park

7/6 Linköping, Stångebro

14/6 Huskvarna, Folkets Park

15/6 Nyköping, Hamnplan

28/6 Höga Kusten, Naturscen Skuleberget

29/6 Gävle, Furuviksparken

4/7 Örebro, Stadsparken

7/7 Varberg, Södra fästningshörnan

12/7 Karlskrona, Hasslöfestivalen

17/7 Burgsvik, Grå Gåsen

19/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen

20/7 Blädinge, Tyrolen

24/7 Borgholm, Slottsruinen

26/7 Rättvik, Dalhalla

9/8 Uppsala, Parksnäckan

16/8 Skellefteå, SARA Kulturhus, biljetter släpps 1/12 kl 10

23/8 Karlstad, Nöjesfabriken

25/8 Stockholm, Mosebacketerrassen

Citaten lånade från Håkan Lahgers bok Eldkvarn: dö med stövlarna på

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten