Du får bestämma vart Linnea Henrikssons turné ska gå!

lördag

Foto: Johanna Pettersson

Linnea tycker att hela landet ska få ta del av härlig live-musik. Med kommande “den lilla turnén” vill hon försöka skapa fler självklara stopp på den svenska turnékartan. Detta vill hon åstadkomma genom att bokstavligen välja nya vägar och locka nya människor, både arrangörer och publik, till världens bästa ställe - konsertscenen.

Linnea Henriksson är en enormt uppskattad liveartist med ett unikt sätt att beröra sin publik, oavsett vilken scen hon står på.

Idag lanseras kampanjsidan linneahenriksson.se. Där kan alla och envar som vill arrangera en konsert skicka in en bokningsförfrågan för att få Linnea att komma till just sin stad. Bokningen hålls öppen mellan 20 januari och 26 februari. Precis vem som helst, oavsett erfarenhet som arrangör, kan då bli en del av den komman turnén som drar igång i april och sen pågår också under maj och juni.

Kampanjsidan kommer löpande uppdateras med spikade datum. Så du kan själv gå in och följa hur turnén byggs upp. Ett nytt spännande sätt att planera en turné där fansen själva får en möjlighet att ta del av magin långt innan dörrarna normalt öppnas för dem. För den som är intresserad finns även på sajten en hel del information om hur man går till väga för att arrangera en konsert, samt kontaktuppgifter för lokala band och artister att höra av sig till om de skulle vilja vara förband.

Till slut kommer den färdiga planen presenteras den 6 mars, och därefter öppnas biljettförsäljningen. Så den 23:e april blir det turnépremiär någonstans i Sveriges avlånga land. Och var det blir, ja det återstår att se.

Det gör mig så lycklig att tillsammans med dem som lyssnar på min musik få skapa en turné som ingen annan gjort. ”den lilla turnén” är en Sverigeturné värdig sitt namn där det lilla mötet värdesätts högst och jag längtar verkligen efter att få skaka om både mina och andras idéer om hur en fullskalig popturné kan se ut. Det stora är mäktigt, absolut, men INGET är så storslaget som “det lilla. – Linnea Henriksson

”Den lilla turnén” är en idé av Linnea Henriksson och genomförs tillsammans med bokningsbolaget United Stage och produktionsbolaget Yaay Productions, med stöd från Kulturrådet.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten