Diggiloo fyller 20 år!

torsdag

Fotograf: Markus Gårder

Sveriges största sommarturné Diggiloo firar två decennier på vägarna, och smått ofattbara tre miljoner besökare genom åren. Allt tog sin början 2003 när vännerna Lasse Holm, Torgny Söderberg och Patrik Krall ville skapa en folklig popfest på hjul – för hela familjen.

Diggiloo ska vara en gemytlig samlingspunkt som sträcker sig över både genrer och generationsgränser, med något för alla åldrar och smaker

-Tanken var att mixa ikoner som exempelvis Lill-Babs och Sven-Erik Magnusson med kommande stjärnor som Benjamin Ingrosso och Molly Sandén – för att få till en bred musikshow på absolut högsta nivå, säger producenten Patrik Krall. Men också att Diggiloo ska vara en gemytlig samlingspunkt som sträcker sig över både genrer och generationsgränser, med något för alla åldrar och smaker, fortsätter Patrik.

Diggiloo är helt enkelt som en rullande stadsfestival i miniatyr, komplett med restauranger, barer och hoppborgar för de minsta samt naturligtvis en hejdundrande show – där publiken kan njuta av allt från heta nykomlingar till folkkära legendarer under nästan tre timmar. Och startfältet 2023 är inget undantag, för vad sägs om Idolvinnaren Nike Sellberg, John Lundvik, Daniel Norberg, Liamoo, Maria Sur, Di Leva, Jessica Andersson, Hanna Hedlund, Andreas Lundstedt, Anne-Lie Rydé och Bruno Mitsogiannis – som backas upp av musiker och kör i toppklass.

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten