Den enfaldige mördaren blir teaterpjäs

onsdag

Den enfaldige mördaren blir teaterpjäs

Med premiär 15 september sätter Helsingborgs Stadsteater upp pjäsen Den enfaldige mördaren. I en nyskriven pjäs med manus av dramatikern Dennis Magnusson får vi återigen stifta bekantskap med den elake fabrikören Höglund och den harmynte Sven. Dennis Sandin står för regi.

Hasse Alfredsons film Den enfaldige mördaren som hade premiär 1982 bygger på Alfredsons roman En ond man. Hasse Alfredson stod för manus och regi och spelade även huvudrollen som den ondsinte fabrikören. I teaterpjäsen som i höst sätts upp på Helsingborgs Stadsteater är det Guldbaggevinnaren Michael Segerström som spelar fabrikör Höglund. I den klassiska rollen som Sven eller "Idioten", som i filmen spelades av Stellan Skarsgård, får vi på Helsingborgs Stadsteater se Erik Borgeke. Han har bland annat spelat i Mycket väsen för ingenting på Malmö Stadsteater. Cecilia Borssén spelar rollen som Svens syster Vera.

Den enfaldige mördaren har premiär på Helsingborgs Stadsteater 15 september. Biljetter till föreställningen går att köpa redan nu.