Dark Tranquillity släpper nytt och åker på turné

tisdag

Dark Tranquillity. Foto: via FKP Scorpio

Dark Tranquillity är tillbaka. Den 16 augusti släpper de svenska metalgiganterna sitt 13:e studioalbum – det hett efterlängtade ”Endtime Signals”. Därefter åker de ut på turné och spelar i Stockholm, Malmö samt Örebro. Biljetterna till konserterna släpps på fredag klockan 13:00.

Legendarer, stilbildare, ikoner. Med sina djuprotade band till Göteborgs banbrytande metalscen, har Dark Tranquillity för alltid präntat in sitt namn i historieböckerna som en av de främsta pionjärerna inom melodisk death metal. Sedan starten 1989 har bandet kontinuerligt utvecklat sitt sound, utan att någonsin förlora greppet om den råa energin och de melankoliska melodier som definierar både dem och hela genren.

”The Gallery”, ”Misery’s Crown”, ”Atoma” – favoriterna är många. Med sina intrikata gitarrmelodier och dynamiska texter har bandet konstant fortsatt att botaniserat i existentiella frågor. Nu ser vi fram emot att få höra nytt material. Snart är uppföljaren till 2020 ”Moment” här. Den 16 augusti släpper Dark Tranquillity sitt 13:e studioalbum – ”Endtime Signals”. Med ”Endtime Signals” i ryggen gör Dark Tranquillity tre Sverigespelningar i höst. Missa inte chansen att uppleva dem live i höst.

DARK TRANQUILLITY

Special guest: Moonspell. Support: Wolfheart + Hiraes

Biljetterna släpps på fredag den 15 mars kl 12:00 via fkpscorpio.se.

Datum:

28 nov - Stockholm, Fryshuset Klubben

29 nov - Örebro, Conventum Club 700

30 nov - Göteborg, Filmstudion

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten