Danko Jones till Sverige nästa år

tisdag
Danko Joneskonsertturné
Foto: Daniel Berbig via Live Nation

Danko Jones, den kanadensiska rocktrion, är mästare på att leverera kraftfulla och svängiga riff, samt melodier som omedelbart fäster sig hos lyssnaren. Deras musik, präglad av energifylld rock'n'roll med influenser från både hårdrock och punk, skapar den ultimata upplevelsen som bara måste upplevas live. Nästa år återvänder Danko Jones till Sverige och gör hela tolv konserter.

Danko Jones bildades i Toronto redan 1996, drivna av en DIY-punkrockanda har de stadigt byggt upp en enorm fanskara världen över. Har man någon gång upplevt deras unika och fartfyllda framträdanden live är det inte svårt att förstå att Danko Jones är ett av de mest hyllade livebanden där ute. Deras musik är ofta kännetecknad av kraftfulla gitarriff, snabba trummor och Danko Jones distinkta röst som ger en intensiv och levande upplevelse. Bandet har etablerat sig som en kraftfull scenakt och har turnerat flitigt runt om i världen.

Bandet bakom monsterhits som Had Enough, Good Times, My Little RnR och I think bad thoughts har en fanskara som sträcker sig från mainstream radiorockfans till inbitna metalheads. Med flertalet studioalbum i ryggen, bland annat kritikerrosade Fire Music, Wild Cat, A Rock Supreme och Power Trio är de nu aktuella med sitt senaste album Electric Sounds som visar att Danko Jones är kraftfullare än någonsin.

Sverige är mer eller mindre ett andra hem för Danko Jones - nu gör de 12 stopp i Sverige under 2024!

Biljetterna till konserterna släpps på torsdag den 14 december kl. 10:00.

Datum 2024:

28 februari - Kollektivet Livet, Stockholm

29 februari - Tivoli, Helsingborg

1 mars - Mejeriet, Lund

2 mars - Folkets Park, Huskvarna

7 mars - Sara Kulturhus, Skellefteå

8 mars - Club Deströyer, Sundsvall

9 mars - Nöjesbolaget, Örnsköldsvik

10 mars - Gasklockorna, Gävle

13 mars - Katalin, Uppsala

14 mars - Frimis, Örebro

15 mars - Arbis, Norrköping

16 mars - Nöjesfabriken, Karlstad

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten