Doug Seegers och Eva Eastwood gör album och turné ihop

torsdag
Doug Seegers och Eva Eastwood. Foto: KolaProductions, Wereckipr

Doug Seegers och Eva Eastwood i samarbete med nytt album och på stor Sverigeturné hösten 2024. Det blir en oemotståndlig unik musikalisk resa tillsammans med paret "Seegerwood" att se fram emot. Turnépremiär blir det den 10:e oktober i Askersund och duon besöker 18 av landets större städer från Ystad i söder till Östersund i norr med stopp i både Stockholm och Göteborg m.fl. Albumet med samma titel "Seegerwood" släpps till hösten och innehåller 12 nyskrivna låtar av Countrylegenden Doug Seegers och rockabillydrottningen Eva Eastwood i en oväntad vänskap med musikalisk magi. Ett första smakprov taget från albumet är singeln "The Letter" och släpps den 26:e april.


- Jag är så glad att samarbeta med Eva på både albumet och turnén. Hennes energi och talang är inspirerande, och jag tror att vi har skapat något riktigt speciellt. Säger, Doug Seegers.

Doug Seegers gripande sånger och genuina berättelser har rört miljontals hjärtan världen över. Efter en tuff start på livet, där han var hemlös fram till 2014, tog hans karriär fart efter att ha upptäckts av Jill Johnson. Sedan dess har han vunnit publikens hjärtan med sin traditionella countrymusik och ärliga berättarkonst.
Eva Eastwood är en ikon inom svensk rockabilly och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Hon har gjort sig känd för sin energi, uttrycksfulla röst och unika musikaliska stil.

- Doug är en sann legend, och hans passion för musiken är smittsam. Jag kan inte bärga mig för att dela musiken vi skapat tillsammans med världen. Säger, Eva Eastwood.

Samarbetet mellan Seegers och Eastwood kom till stånd genom en ömsesidig respekt och beundran för varandras musik. Albumet, som släpps av Ninetone Records hösten 2024, bjuder på en oemotståndlig blandning av countryns själfullhet och rockabillys energi. Duons unika röster smälter samman i gripande duetter och svängig rockabilly, och resultatet är en musikalisk resa som tar dig från Nashvilles bakgator till Sveriges 50-talsdansbanor.

Singelrelease "The Letter" den 26:e april, albumrelease "Seegerwood" hösten 2024.

Biljetter: Guppy Entertainment: https://guppy.nu/

Turnéplan "Seegerwood" hösten 2024:

10 okt - Askersund, Sjöängen

11 okt - Karlstad, Scalateatern

12 okt - Västerås, Konserthus

13 okt - Örebro, Hjalmarbergman

16 okt - Växjö, Teater

17 okt - Ystad, Teater

18 okt - Lund, Stadsteatern

19 okt - Kristianstad, Kulturkvarteret

20 okt - Kalmar, Teater

23 okt - Halmstad, Figarosalen

24 okt - Vara, Konserthus

25 okt - Värnamo, Gummifabriken

26 okt - Göteborg, Lorensbergsteatern

27 okt - Jönköping, Teater

30 okt - Stockholm, Rival

31 okt - Märsta, Kulturum teatern

1 nov - Gävle, Teatern

2 nov - Härnösand, Teater

3 nov - Östersund, Storsjöteatern

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten