"Chess på svenska" i höst

måndag

"Chess på svenska" i höst

Nu kan man köpa biljetter till GöteborgsOperans stora satsning i höst: Chess på svenska. Musikalen har premiär 8 september och spelas till och med mars 2013. Idag släpptes biljetterna för perioden september-november 2012. Biljetter till senare föreställningar släpps under våren och sommaren.

Vi kommer att få se erfarna musikalartister, kända från både svenska och internationella scener. Philip Jalmelid, Christopher Wollter, Evelyn Jons och Nina Pressing (bilden) spelar de fyra huvudrollerna. För regi står Mira Bartov, som i och med detta gör sin första uppsättning på GöteborgsOperan. Orkestern leds av dirigenten Anders Eljas.

Chess, succémusikalen som skapades av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Tim Rice, hade urpremiär på Prince Edward Theatre i London 14 maj 1986. Där spelades den i tre år. 2002 sattes den bearbetade versionen Chess på svenska upp i Sverige och uppsättningen blev genast en stor publiksuccé. Den regisserades av Lars Rudolfsson som även stod för översättningen. Det är denna versionen som vi nu får chans att se på GöteborgsOperan 2012-2013.