Billy Idol till Sverige!

måndag
billy idolfestivalkonsert

Foto: Steven Sebring

Billy Idol, en av våra största artister, sprungen ur Londons punkscen på 80-talet. Med början som lead singer i det banbrytande punkbandet Generation X som bildades redan 1976 och en första soloplatta självbetitlad som ”Billy Idol” 1982 fram till idag så har Billy Idol varit lika sjävklart stilsäker som älskad av sina fans över hela världen.

Hans senaste EPn ”The Roadside” kom så sent som för endast någon månad sedan. I Sommar kommer Billy Idol så tillbaka till Europa med en turné (med sig har han också den ursprungliga gitarristen Steve Stevens). På denna Europa-turné gör kommer han också till Sverige, närmare bestämt Törebodafestivalen den 9:e juli i sommar.

1955 föddes den idag mytomspunna punk- och rockartisten Billy Idol, som William Michael Albert Broad. I uppväxten både familjen på olika ställen i både England och USA – och han har idag dubbla pass. Som ung blev Billy Idol ett fan av Sex Pistols, vilket blev startskottet för den egna karriären där bandet Generation X bildades 1976 och har hunnit släppa flertalet album, där debuten ”Generation X” från 1978 och uppföljaren ”Valley of the Dolls” från 1979 sticker ut extra – två album som båda nådde UK Albums Chart.

Som soloartist har Billy Idol släppt hyllade och prisbelönta album som vandrat mellan klassisk punk, hårdrock, glamrock och post-punk. Låtar som ”Rebel Yell”, ”White Wedding”, ”Eyes Without A Face”, “Cradle of Love” och “Dancing With Myself” har miljontals streams och är moderna klassiker som än idag älskas världen över – som dessutom fortfarande upptäcks av en yngre generation.

När Billy Idol sjunger så lyssnar världen. Och när britt-amerikanen nu äntligen återvänder till Sverige så blir det en konsertkväll som kommer att gå till historieböckerna och präntas in i alla besökares minnesbanker.

Så passa på och se en livs levande legend på Törebodafestivalen i sommar!

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten