Biljetter ute till Linnea Henrikssons turné 2023

torsdag
Foto: Eva Edsjö

Premiären rivs av i Vara den 29:e april - och biljetterna är redan släppta.

Nu närmar sig Linnea Henrikssons nytänkande turné med stormsteg. Bland de ställen hon besöker och uppträder på hittar vi bland nanat en pizzeria, två skolor och fler gårdar. Allt i allt blir det hela 19 konserter på platser i hela Sverige - från Kristianstad till Skellefteå.

Det var en tank hos Linnea själv som tog form med utgångspunkten i att hon ville skapa fler platser på den svenska turnékartan. Detta ville hon göra genom att bokstavligen ta sig fram nya vägar och locka nya människor, både arrangörer och publik, till konserterna. Hon ville skapa en en turné som kunde annorlunda och utmana idén om var en en modern Sverigeturné ska resa fram.

De senaste fem veckorna har således precis vem som helst kunnat gå in och skapa en förfrågan om att boka Linnea till sin stad, sin krog, eller skola, via kampanjsida. Resultatet får vi alla ta del av nu.

Det har kommit in hela 115 förfrågningar, ganska spritt runt hela landet. Förfrågningar har gjorts ifrån alla, såväl arrangörer med lång och gedigen erfarenhet, till de som ”bara” stått i publiken och nu skulle vilja arrangera en konsert för allra första gången. Fantasin har inte visat några gränser. Det har kommit frågor från hästgårdar, nattklubbar, kyrkor, pizzerior, bygdegårdar, hotell, festivaler liksom mer traditionella platser som folkparker!

Sedan turnén annonserades har det visat sig att det är många som önskar livemusik till nya platser. Många ansökningar har kommit från människor som alla på något sätt jobbar aktivt för att stimulera en mer levande kulturscen på landsbygden och ser det som en viktig del av hela samhället. Människor som vill erbjuda en musikalisk upplevelse för just sin ort och dess invånare. Något som annars innebär långa resvägar och begränsar vem som kan åka.

Många har lyft vikten av att det skall vara tillgängligt för alla, oavsett ålder eller socioekonomiska förutsättningar.Av 115 förfrågningar har 19 helt olika slags scener valts ut, utspritt över en stor del av landet, med arrangörer fyllda av mod och stora visioner. Många spelställen är helt unika i sitt slag och det blir konserter både inomhus och utomhus, några med plats för många och några med plats för väldigt få. Nu är det dags för Linnea Henriksson att visa att det är fullt möjligt att skapa det största av det lilla och ge publiken en riktigt mäktig livekonsert!

Äntligen skall jag få åka ut på min drömturné! Att tillsammans med dem som lyssnar på min musik ha fått skapa en turné som sträcker sig utöver de vanliga stoppen gör mig så himla lycklig. Jag längtar efter alla nya möten, alla nya platser. Livescenen är där jag trivs bäst. Jag känner mig väldigt stolt, och extremt taggad, att få ge mig ut på denna ljuvliga Sverigeturné med mitt band!

Linnea Henriksson

Den lilla turnén är en idé av Linnea Henriksson och genomförs tillsammans med bokningsbolaget United Stage och produktionsbolaget Yaay Productions, med stöd från Kulturrådet.

Turnéplan

29/4 Vara Konserthus, Vara

5/5 Plan B, Tranås

6/5 Gummifabriken Värnamo

11/5 Skomakartorget, Halmstad

12/5 Västervik Resort, Västervik

14/5 Sara kulturhus, Skellefteå

16/5 Husumgården, Husum

17/5 Hullsta Gård, Sollefteå

18/5 Folkets Hus, Ramvik

19/5 Sundsvalls Teater, Sundsvall

20/5 Heymakers, Falun

26/5 Folkparksteatern, Linköping

27/5 Steam Hotel, Västerås

3/6 Tovastugan, Nyköping

4/6 Under bar Himmel, Örebro

8/6 Lundsbrunn Bygdegård, Lundsbrunn

10/6 Prostens Pizzeria, Falkenberg

16/6 Spelplats Vinbäcken, Kristianstad

17/6 Molkoms folkhögskola, Molkom

Evenemang

Tips på evenemang relaterade till nyheten